Calandre

Danube propune o ofertă variată de calandre de calcat, dezvoltate pentru a suplini cele mai pretențioase nevoi ale clienților noștri.

Gama de prese de calcat profesionale propusă de Danube este destinată unei palete foarte largi de domenii. Este recomandată cu precădere acolo unde este necesară o soluție profesională de călcat care să eficientizeze la maxim procesul de călcare a lenjeriilor: spitale, restaurante, hoteluri, spălătorii, etc.

Oferta de Calandre de calcat profesionale Danube

Oferta Danube este alcătuită din calandre de perete, calandre de calcat cu uscare încorporată, prese de calcat compacte cu uscare încorporată. De asemenea, oferta cuprinde mașini de împăturire cu funcționare autonomă sau conectate la calandre.

Calandre de calcat de perete DNB-ROR18-R25

calandre de calcat Danube R18-R25

Noua gamă de masini de calcat Danube DNB-ROR18 – R25 este soluția optimă pentru spălătoriile cu o producție redusă, dar care pun accent foarte mult pe calitatea serviciilor.

Masinile industriale Danube WALL IRONERS au dimensiuni mai reduse, ceea ce le face ideale pentru locațiile care nu dispun de foarte mult spațiu. De asemenea, instalarea acestora se face extrem de

ușor, datorită faptului că nu dispune de evacuare de aer sau alte conexiuni, ci trebuie doar conectată la un panou dealimentare cu energie electrica. Masina de calcat rufe de perete Danube vine cu panouri in placa de piele si cu panouri superioare din otel inoxidabil.

Dimensiunea cilindrului variaza intre 1.000 si 1.400 de milimetri in lățime, și cu un diametru cuprins între 180 și 250 de milimetri. Cilindrul standard este acoperit cu bumbac și poliester, iar modelele Nomex vin cu căptușeală învelită în Nomex.

Pentru a genera rezultate optime de călcare, este necesar ca lenjeria să fie uscată în prealabil până la o umiditate maximă de 20-25%.

Controlul temperaturii se realizează cu ajutorul unui microprocesor electronic. Noile modele de calandre de calcat, cu înveliș din Nomex, ofera  posibilitatea de a lucra cu temperaturi superiore, care pot ajunge până la 190 de grade.

Calandre de calcat de perete Danube: R18-100, R18-120, R25-100, R25-120, R25-140

Calandre de calcat cu uscare DNB-ROMICRA II

calandre de calcat Danube MICRA II

Masina de calcat profesionala Danube DNB-ROMICRA II este caracterizata prin inovație si eficiență a spațiului disponibil, aliniate cu concepția de dezvoltare durabilă asumată de brandul Danube.

Soluția este concepută cu scopul principal de a îmbunătăți eficiența activităților clienților noștri și pentru a reduce costurile de exploatare. Este un model economic, funcțional și ușor de utilizat în condiții de siguranță.

Caracteristicile prezentate de presa de calcat rufe Micra II denotă o calitate superioară a mașinii, atât ca nivel de productivitate, cât și în ceea ce privește durabilitatea. Mașina dispune de o suprafață de lucru cu o lățime de 1.40 metri și o rolă din oțel lustruit cu un diametru de 200 de milimetri.

Procesul de călcare se realizează într-un mod eficient prin prezența învelișului din Nomex, care eficientizează timpul de călcare. De asemenea, eficiența cu care se prezintă masina de uscat rufe Micra II este asigurată de prezența a șapte presetări ale vitezei de călcare, comandate de microprocesorul ”Easy Control”, a motorului cu invertor de turație și a sistemului de răcire încorporat.

 

Calandre de calcat cu uscare DNB-RODII-140-160-200

calandre de calcat Danube DII 140-160-200Gama de prese de calcat Danube DII vine cu un sistem de încălzire alimentat electric sau pe gaz și cu o lățime a spațiului de lucru care variază între 1.40 metri și 2 metri.

Rola din otel lustruit vine cu un diametru standard de 325 de milimetri, acționată de un motor echipat cu invertor de turație. Opțional, cilindrul poate fi cromat.

Eficacitatea procesului de călcare este asigurată de învelișul din Nomex, împreună cu sistemul de răcire încorporat și microprocesorul ”Easy Control”, care comandă 7 viteze de călcare prestabilite. Clienții pot opta și pentru un sistem inteligent brevetat care reglează automat viteza de călcare în funcție de gradul de umiditate al lenjeriei, dar și pentru un economizor de energie.

Calandre de calcat cu uscare Danube DII: DII140, DII160, DII200

Calandre de calcat cu uscare DNB-ROMIII-2000-2600-3300

Noua gamă de prese de calcat profesionale Danube MIII, cu funcție de uscare încorporată, beneficiază de o serie de îmbunătățiri, precum:calandre de uscat Danube MIII 2000-2600-3300

  • Spațiu de lucru mai mare, cu o lățime care variază între 2 metri și 3.30 metri, benefic pentru creșterea ergonomiei.
  • Încălzirea realizată în trei moduri diferite, generând o productivitate crescută. Cele trei moduri sunt: electric, abur sau gaz.
  • Rolă de oțel lustruit cu un diametru de 500 de milimetri, acționat de un motor cu invertor de turație. Opțional, clientul poate opta pentru cilindru din material cromat și rolă inversă.
  • Călcare realizată cu ajutorul învelișului din Nomex, care asigură o calitate crescută a călcării și a durabilității.

Calandrele mai dispun de microprocesor ”Easy Control” și de sistem de răcire încorporat. Mașinile de calcat Danube MIII pot fi comandate cu opțiunea de reglare automată a vitezei de călcare în funcție de umiditatea reziduală a lenjeriei, asigurată de un sistem inteligent brevetat, și cu economizor de energie.

Calandre de calcat cu uscare Danube MIII: MIII2000, MIII2600, MIII3300

Calandre de calcat compacte cu uscare DNB-ROS 600-800-1000

calandre de calcat Danube S 600-800-1000Danube International propune o gamă completă de prese de calcat profesionale cu o durată de utilizare îndelungată. Soluțiile din gama Danube S compacte ajută la exploatarea inteligentă a spațiului disponibil, a muncii și a energiei consumate.

Rolele mașinilor din gama compacte vin cu dimensiuni personalizate, cuprinse între 2.600 de milimetri și 3.300 de milimetri, cu un diametru care variază între 600 și 1000 de milimetri.

Spațiul de lucru disponibil variază între 2.60 metri și 3.30 metri și este echipat cu folie longitudinală și/sau folie transversală și stivuitor lateral.

Încălzirea se realizează cu alimentare electrică, pe gaz sau abur, fiind concepute în special pentru spitale sau spălătoriile hotelurilor, unde cantitatea de lenjerie este mare și este necesară prelucrarea acesteia într-un timp cât mai scurt.

Capacitatea de ieșire a calandrelor din gama Danube S compacte ajunge până la 290 de kilograme pe oră, în funcție de gradul de umiditate reziduală al lenjeriilor. Opțional, poate fi comandată masă de vid. Controlul mașinii se realizează tactil, putând fi setate controlul vitezei și a temperaturii. De asemenea, se poate controla și frecvența.

Calandre de calcat compacte cu uscare Danube S: S600-2600, S600-3300, S800-2600, S800-3300, S1000-2600, S1000-3300

Calandre de calcat compacte cu uscare SP 600-800-1000

calandre de calcat Danube SP 600-800-1000

Gama de prese de calcat profesionale Danube ROSP compacte cu uscare dispune de o capacitate de ieșire de până la 290 de kilograme pe oră, în funcție de gradul de umiditate a lenjeriei.

Masinile din gama SP pot face până la 2 pliuri pneumatice de lungine (prin intermediul unor fotocelule și aer comprimat), în una sau două benzi independente: o bandă pentru foile de lucru și două benzi pentru lenjerii mici și fețe de masă. Opțional, poate fi instalată o masă de vid, dar și o funcție de generare o presiune dublă a aerului, pentru o îndoire eficientă a lenjeriilor mai groase.

Dimensiunea rolelor variază între 2.600 și 3.300 milimetri lățime, cu un diametru cuprins între 600 și 1000 de milimetri. Controlul masinilor se realizează tactil, cu posibilitatea de controla frecvența, viteza și parametrii de temperatură și pliere.

Panourile calandrelor sunt realizate din oțel care este vopsit. Încălzirea se realizează cu autorul curentulului electric, a gazului sau a aburului. Presele din gama SP dispun și de un sistem de evacuare puternic.

Calandre de calcat compacte cu uscare Danube SP: SP600-2600, SP600-3300, SP800-2600, SP800-3300, SP1000-2600, SP1000-3300

Calandre de calcat compacte cu uscare DNB-RO SPE 600-800-1000

calandre de calcat Danube SPE 600-800-1000Gama SPE de prese de călcat Danube este singura care încorporează funcțiile de uscare, călcare, pliere și stivuire a lenjeriilor, într-o singură operație. Acestea au capacitatea de a realiza 2 pliuri în lungime și pana la 3 pliuri încrucișate.

Sistemul de pliere este acționat prin fotocelule și aer comprimat. Rolele au dimensiuni variate între 2.600 de milimetri și 3.300 milimetri, cu un diametru cuprins între 600 și 1000 de milimetri. Calandrele SPE vin cu una sau două benzi de lucru, panouri realizate din oțel care este vopsit și înveliș din Nomex.

Opțional, clienții pot opta pentru sistemul de dublare a presiunii, pentru călcarea eficientă a lenjeriilor groase. Controlul este tactil, iar capacitatea de producție este de până la 290 de kilograme pe oră.

Calandrele SPE vin cu două tipuri de stivuitoare de lenjerie, care oferă posibilitatea de a programa numărul de articole de lenjerie dorit pentru stivuit.

Portofoliul de produse propus de Danube cuprinde de asemenea echipamente de împăturire. Acestea sunt eficiente atât pentru lenjerii de dimensiuni mici și mijlocii, cât și pentru lenjerii de dimensiuni mai mari.

Calandre de calcat compacte cu uscare Danube SPE: SPE600-2600, SPE600-3300, SPE800-2600, SPE800-3300, SPE1000-2600, SPE1000-3300

Mașini de împăturit Danube

Masini de impaturit pentru lenjerii de dimensiuni mici

masini de impaturit Danube SMARTY

Sistemele de impaturit dezvoltate de Danube pentru lenjeriile de dimensiuni mici funcționează atât independent, cât și conectate la un calandru. Sunt utilizate indeosebi ca anexe la calandrele din gama SPE sau SP.

Mașina este disponibilă în trei versiuni: SMARTY, SMARTY ECO (ideală pentru economii de buget) și SMARTY MINI (format compact, ideală pentru spații restrânse).

Dimensiunea maximă a lenjeriei care poate fi prelucrată de gama de masini de impaturit Danube este: 570×1000 mm (pentru SMARTY și SMARTY ECO) și 570×600 mm (pentru SMARTY MINI).

Cele trei modele de impaturitoare vin cu un microporcesor PLC integrat. Soluția permite adaptarea la dimensiunea piesei, până la maxim 20 de kilograme.

Producția maximă este de maxim 900/1200 de unități pe oră. Mașinile de împăturit dispun de alarme și mesaje pe ecran pentru un control cât mai exact al procesului de împăturire.

Plierea se realizează pe model francez 1/3, in lungime și în cruce, cu ajutorul lamelor, care pot funcționa autonom de calandru. Curelele de transport sunt realizate din cauciuc și bumbac.

Masini de impaturit pentru lenjerii de dimensiuni medii-mari

masini de impaturit Danube LIBRA-PLUSÎn această categorie, Danube propune modelul LIBRA-PLUS, proiectată pentru înaltă performanță. Mașina este capabilă să îndoaie și să strângă lenjeria, în funcție de diferitele dimensiuni. Sortarea lenjeriilor înainte de alimentarea mașinii este necesar să se realizeze manual.

Producția medie a modelului LIBRA-PLUS variază între 850 și 900 de bucăți pe oră. Dimensiunile admise pentru elementul de pliere sunt cuprinse între minim 400×500 mm și maxim 1060×2000 mm. Mașina de împăturit propusă de Danube este dotată cu microprocesor PLC. Acesta poate seta până la 20 de programe diferite, pentru a permite plierea lenjeriei în funcție de dimensiuni.

Video de prezentare a gamei de calandre de calcat profesionale Danube SPE cu anexa de împăturit